Deniz Seki Haber Sundu, Sırada Ne Var?

Meğer ülke gündemi böyle taze bir “hadise” bekliyormuş da bizim haberimiz yokmuş. Magazin insanlarının magazinin içinde kalmasını yeğleyen biri olarak “Portakal, Deniz sen de orda kal bu taraflara zıplama” arzusundaydık ama olan oldu ve bir akşam “beeeciiik” diye cıktı karşımıza yasak aşkların son mağdure kraliçesi.
Yıllar sonra bu günler nasıl konuşulur sizce: “Tarih 2007 falan, ülkede bir su, bir de spiker sıkıntısı had safhada. Yılların anchorman/womanları iki kelimeyi bir araya getirip haber sunamaz olmuşken ve Mehmet Ali Birant bir akşamı 86 dil sürçmesiyle tamamlarken Deniz Seki bütün haber programlarının aradığı taptaze 0rh+ kan olarak yüksek dozdaki ricalar kırmayıp, Kral TV haberlerini sundu… Gerçi “İki terörist yaralandı yerine yakalandı” diyen deniz seki sonra bunu “pardon yaralandı” diyerek düzeltti ama o kadar dil sürmesi bırakın kadı kızını Birant’ta da ziyadesiyle var zaten.. Bazı kendini bilmez siteler Deniz Seki'nin giydiği fırfırlı gömlekle, deniz bulmuş dalgacı moduna girip dalgasını gecmeye kalksa da, velhasıl deniz seki hem farklı bir şey yaptı hem de kendini tekrar etti yani, yine işiyle değil yaptığı hatalarla gündeme gelmiş oldu.”
Aslında kimin ne iş yaptığını kestirmek bir hayli zor bugünlerde.
Deniz Sekiye bu yüzden kızmak mı yoksa “amaaan” deyip geçmek mi gerek, karar vermek zor tabi. Benim korkum, Atilla taşın tartışma programı sunması, Fatih Ürek’in köşe yazarı olması, Lerzan Mutlu’nun bir haber kanalının başına getirilmesi…
Zira, beyaz camın diploma ve uzmanlık arama gibi bir derdi kalmadı galiba. En azından artık durum bunu gösteriyor.
Ama işin en kötü tarafı bunun televizyon dünyasında bir alınganlık haline gelmesi değil, başka alanlara sıçraması ki bunu da görebileceğimiz en son yerde, mecliste görmüş olmamız.
CHP Amasya Milletvekili Hüseyin Ünsal, şarkıcı Deniz Seki'nin ana haber bülteni sunmasını görüyor ve o anda kafasında bir lamba yanıyor. (AKP lambası değil) Ve memleket meseleleriyle uğraşmayı bir kenara bırakıyor (daha önce uğraşıyor muydu bilinmez ama öyle varsayıyoruz) ve hemen anında bu konuya vakfediyor bütün mesaisini.
Yüce bir vazife şuuruyla soruyor: “Sayın başbakan, 'esas mesleği spiker olmayan bir kişiye hangi amaçla haber bülteni sunumu yaptırılıyor? TMSF, Deniz Seki'ye ne kadar ücret ödemiştir? Bundan sonra Deniz Seki gibi kimlere haber bülteni sundurulacak? Sanatçılara hangi amaçla haber bülteni sunumu yaptırılmaktadır? Deniz Seki ile bu amaca ulaşılmış mıdır?'' Sayın vekil o kadar coşmuş ki, vatan millet Sakarya, ilk hedefimiz spikerdeniz” modunda hızını alamayıp, “Ya yarın Nazire, Deniz’i kıskanıp, ben de haber sunmak istiyorum" diye Kral TV’nin kapısına dayanırsa ne olacak? diye sormadığı kalmış.

İşin en ilginç tarafı durumdan en fazla rahatsız olması gereken kişilerden biri olan Birant, Seki’yi Kanal D haberde ağırladı ve tebrik etti.

Öyle bir ülkede yaşaıyoruz ki, farklı bir alandan gelen birine uzmanlık alanı olmayan bir işi yapması icin üstüne para verilirken, kendine verilen işi en iyi şekilde yapan bir başkasına verilen ödül onu dışlamak olabiliyor
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder